El Carter Reial arribarà a Roses acompanyat de la Miftal, la guardiana de les claus de totes les cases del món

El Carter Reial arribarà per mar a Roses per quart any consecutiu

El Carter Reial arribarà aquesta tarda, 3 de gener, a Roses. Ho farà per quart Nadal consecutiu a bord d’una embarcació que atracarà a port a les 17 hores.

I per primer cop a la història, el Carter Reial vindrà acompanyat, a banda de tot el seguici de patges, “per la Miftal, que és la guardiana de les claus de totes les cases del món, tot i que molt poca gent la coneix”, ha afirmat el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.

Com diu el regidor, a la Miftal la coneix molt poca gent, perquè a ella no l’agrada ser molt coneguda fins que no trobi un lloc per quedar-se cada Nadal, per això ha voltat al llarg de la història per totes els pobles i ciutats del món, “i enguany li toca venir a Roses”, ha desvetllat Èric Ibáñez.

Doncs demà és important que tots els nens i nenes de Roses vagin a rebre al Carter Reial i a la Miftal al port, o si més no, al Campament Reial, perquè si l’agrada la rebuda per part dels més petits de la casa potser que la Miftal deixi de voltar pel món i vingui a Roses cada any per Nadal.

Així, cada nen, a part de donar la seva carta per a que el Carter Reial la doni als Reis Mags, també han de donar la clau per a que Sa Majestats puguin entrar a les cases i deixar totes les joguines i regals.

Quina clau s’ha de donar a la Miftal?

La clau que els nens i nenes han de donar a la Miftal es troba a l’última fulla del llibret de les Activitats de Nadal a Roses que l’Ajuntament va repartir per totes les escoles. Una clau que s’haurà de pintar i taller prèviament pels punts tal i com s’indica a la fotografia.

Si no en teniu el llibret podeu obrir el llibret en un document pdf, on trobareu la clau de la foto de l’esquerra, per imprimir-la i poder, així, pintar-la, retallar-la i donar-li a la Miftal.

Comitiva Carter Reial del port esportiu a la plaça General Prim

Com en els darrers tres anys, la comitiva del Carter Reial acompanyat de centenars i centenars de rosincs i rosinques es dirigiran cap a la plaça General Prim, on hi haurà el campament reial per a que els més petits de la casa puguin fer entrega de les seves cartes i, enguany, de les seves claus.

Una comitiva que sortirà del port esportiu en direcció a l’Avinguda de Rhode fins agafar l’Avda. Jaume I per enllaçar amb l’Avinguda Montserrat fins al carrer Francesc Macià. En arribar aquí s’agafarà tot seguit el carrer Colom fins arribar a l’esmentada plaça del General Prim, on estarà el campament reial.

Un campament que estarà obert fins les 20 hores i que demà dissabte, dia 4 de gener, també obrirà a la 5 la tarda fins a les 8 del vespre.