Programes

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Roses treballa per a la joventut però també AMB els joves partint de les seves necessitats i les seves demandes, inquietuds, problemàtiques…

Davant d’això, i per tal de donar una resposta adequada al jovent, res del que passa al CAR i a Joventut és improvisat. Partim d’una anàlisi de la realitat i d’un treball de diagnosi, moltes vegades fet amb els i les joves, per a poder oferir el producte final que és el que els joves i les joves veieu als cartells i programacions.

Però ja us imagineu que darrera d’aquestes activitats hi ha molta feina. Aquesta és la que acaba definint els diferents programes d’actuació, dels quals pengen les activitats, serveis, campanyes i accions que coneixeu.

Programa salut

Perquè ens preocupa el benestar dels i les joves treballem temes sobre alimentació, trastorns de la conducta alimentària, imatge, sexualitat i afectivitat, consums, prevenció, benestar emocional, violència sexista…

Campanya de Carnaval

Tu tries!  Pots escollir com vols la festa i si consumiràs o no alcohol, porros, èxtasi, coca, tripi… Si tries consumir, informa’t.

La campanya “X Carnaval no tot s’ho val!” es tracta d’un projecte, nascut l’any 2012, per informar i conscienciar els joves i la població en general dels perills que comporta el consum d’alcohol i drogues.

Tens tota la informació a la web de la campanya “X Carnaval no tot s’hi val” clicant en aquest enllaç

 


Servei Infosex

Una de les coses que causa més dubtes i inquietuds a la vida de les persones (i no solament als joves) és el sexe i la sexualitat.

I perquè en puguem gaudir amb plaer i de forma sana i responsable des de l’Oficina Jove Alt Empordà ens proposen les píndoles Infosex.

A casa teva o a casa meva? (podeu anar a les píndoles informatives cada primer i tercer dimecres de mes a  a tarda a l’oficina Jove de Figueres, o bé sol·licitar que es facin al CAR) Parlem-ne!

Tens tota la info a la web de la campanya clicant aquí


Servei d’atenció a l’adolescència

 Perquè el benestar emocional forma part de la salut, us oferim el servei d’atenció a l’adolescència.

Un servei d’acompanyament integral portat a terme amb l’Associació Ranura. El projecte té com a objectiu oferir a alguns adolescents i a les seves famílies un acompanyament terapèutic integral (individual, familiar i grupal) per tal d’abordar les dificultat pròpies de l’etapa adolescent.

Es pretén arribar a aquelles famílies que no disposen dels recursos materials necessaris per a afrontar un procés terapèutic però en canvi sí que tenen voluntat de generar canvis en la dinàmica familiar. La metodologia utilitzada serà la teràpia individual, familiar i grupal des d’una perspectiva humanista (gestàltica i sistèmica). A través d’aquestes eines s’acompanyarà de forma intensiva durant el curs escolar a diverses famílies de la població.

El Servei  està conformat per tres serveis diferents:

 • Sessions grupals per als adolescents
 • Tallers per a pares i mares d’adolescents.
 • Atenció, assessorament i orientació individual i familiar.

Per a més informació, posa’t en contacte amb nosaltres sense compromís


Programa de Suport a la Formació i Ocupació

Dins el CAR us podem orientar al Punt d’Informació Juvenil sobre estudis i circuits formatius, sobre com fer recerca de feina, sobre cursos de formació… També hi trobareu:

Servei de Treball Jove

Vols un cop de mà per buscar /millorar feina? Cada primer dijous de mes, una professional especialitzada en Ocupació juvenil t’orientarà. Demana cita prèvia.

També t’orientaran sobre el programa de Garantia Juvenil:

Molts dels programes formatius avui en dia us demanen que estigueu inscrits al Programa de Garantia Juvenil. La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil

La Garantia Juvenil garanteix oportunitats per als joves i ofereix ajuts per a les empreses, basant-se en programes de:

 • FORMACIÓ per a desenvolupar competències professionals.
 • INSERCIÓ en el mercat laboral: pràctiques o contractes laborals.
 • EMPRENEDORIA i autoocupació.
 • ORIENTACIÓ laboral.

Pots inscriure’t així:

 • Presencialment a l’Oficina de Treball
  • Pots inscriure’t acudint a OT Figueres (SOC): C/ d’Anicet de Pagès,10 – Figueres – 972505049 – otg_figueres.soc@gencat.cat

Anem per feina

A partir del mes de maig, t’orientem i t’ajudem a trobar feina. Porta el teu curriculum!

Si no tens el CV et podem donar un cop de mà per elaborar-lo i t’orientarem de com passar una entrevista de feina.


Cursos de formació en el lleure

Cada any oferim aquesta formació al municipi. T’agradaria treballar amb infants i adolescents des del mon del lleure?

 


Cursos Promoció Econòmica

Des del Departament de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Roses s’ofereixen diversitat de cursos i de formacions amb l’objectiu de millorar els nostres coneixements però també les habilitats socials i professionals.

Alguns d’aquests cursos els porten a terme al CAR.

Tens tota la informació aquí


CNO Start! Noves Oportunitats

Al CAR  et derivarem al Centre de Noves Oportunitats: Start Noves Oportunitats és un programa que te l’objectiu de formar i introduir al mon laboral i educatiu joves entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen a través d’accions diverses.

 • Accions d’apoderament
 • Accions de desenvolupament competencial
 • Serveis d’orientació
 • Formació professionalitzada en competències i acompanyament a la formació reglada
 • Tutorització i mentoratge
 • Inserció laboral
 • Accions de suport a l’escolarització i inserció.

Transport pels joves gratuït, en la fase d’execució.


Okup’Alt

Projecte de formació professionalitzadora gratuïta dirigida a joves de 16 a 24 anys que tinguin interès en aprendre un ofici i cercar feina. És un projecte de l’Oficina Jove Alt Empordà al que et podem derivar i que et permetrà fer algunes pràctiques a poble.

Aquesta formació pràctica anirà a càrrec d’educadors/es especialitzats/des en l’ofici que hagueu triat d’entre les tres possibilitats:

 • Forestal i jardiner (treballs forestals i de jardineria en diferents espais públics)
 • Manteniment i pintura (pintura, paleteria,…)
 • Perruqueria i imatge personal (perruqueria, estètica i imatge)

Tens tota la informació aquí


Programació de Participació

Què seria de les polítiques de joventut sense la participació dels propis joves?

Com ens agrada dir, al CAR tenim boca per explicar-vos el que us pot interessar, per a informar-vos  i assessorar-vos. Però també tenim orelles per a escoltar: les vostres propostes, les vostres necessitats, inquietuds, projectes, il·lusions….

El CAR també és un espai on compartir projectes amb altres joves i tirar endavant, amb suport si ho desitgeu, iniciatives que us molin.

Podeu participar en la planificació de les activitats fent les vostre propostes.

Moltes de les activitats que s’ofereixen al CAR parteixen d’una necessitat o demanda dels joves:

 • En Viu (activitat sorgida del Participació)
 • Influencer Zone (espai de vídeos per la xarxa amb la participació dels joves)
 • Espais autogestionats per joves amb inquietuds artístiques, activistes o esportives com Espai Art i Espai Dansa, l’Espai Àgora, l’Espai Ping-Pong…
 • Esplai Jove
 • … què més t’interessa? Som tot orelles!